Masterclass COMFOUR

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Informatie
 

De behandeling van edentate patiënten met een gecementeerde of vaste, geschroefde restauratie wordt steeds belangrijker.

Tijdens deze Masterclass gaan we in op de volgende facetten van de behandeling:

 • Uitgebreide anamnese met focus op alle chirurgische en restauratieve opties.
 • De integratie van digitale workflows voor de chirurgische planning.
 • Stappenplan voor de behandeling, het prothetische ontwerp, abutment- en materiaalkeuze.
 • Nazorg voor de patiënt.
   

Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor de praktische kant van full arch immediacy, met diverse demo’s en hands-on workshops. Zo raakt u goed vertrouwd met de chirurgische en prothetische procedures en alle verschillende componenten die u nodig heeft.

Leerdoelen
 
 • Full arch immediacy filosofie
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Hoe voorspelbare resultaten met full arch immediacy te bereiken
 • Daadwerkelijk plannen en toepassen van full arch immediacy met COMFOUR®
 • Praktische vaardigheden in full arch immediacy met COMFOUR®
   
De sprekers
 

Damien Carrotte

Damien Carrotte werd geboren in Lyon (Frankrijk) in juli 1974. Toen hij 7 was, wist hij al dat hij tandarts en kaakchirurg wilde worden. Tijdens zijn studie tandheelkunde ontwikkelde hij interesse in de orale implantologie en het verzorgen van onderwijs. Dit motiveerde hem om tegelijkertijd masterstudies tot restauratieve tandarts en implantologie te volgen.

In 2012 behaalde hij zijn diploma in de maxillo-faciale en dentoalveolaire chirurgie. Damien heeft een privépraktijk in het Franse Villeurbanne, waar hij samenwerkt met een team van 5 collega’s.

Hij begon in 2005 met full arch immediacy procedures. Momenteel bestaat meer dan de helft van zijn behandelingen uit full arch immediacy incl. prothetische restauraties.

Michael Knackmuss

Michael Knackmuss is tandtechnicus en werkt sinds 2008 als internationaal trainer bij BioHorizons CAMLOG. Zijn jarenlange ervaring als tandtechnicus zijn van meerwaarde om dental professionals uitstekend te trainen om te werken met de implantaatsystemen. Michael is Senior International Instructor en Senior Education Advisor van de OR Foundation.

The speakers
BioHorizons Camlog event speaker Damien Carrotte
Dr. Damien Carrotte
Camlog Veranstaltung Referent Michael Knackmuss
Michael Knackmuss