Studieclub Oost-Nederland

De Studieclub is speciaal voor tandarts-implantologen in Oost-Nederland en heeft een sterk educatief karakter, waarbij het ‘leren van elkaar’ centraal staat. De Studieclub wordt 2x per
jaar georganiseerd en de deelname is gratis.

 

 

 

Heeft u een interessante casus? Geweldig! Wanneer u deze wilt delen met collega’s neem dan vooral even vooraf contact op met de organisatie, dan kijken wij hoe de casus een plek in het programma kan krijgen.

Laurens Wiggers,                 
CIET Hengelo & voorzitter Studieclub Oost-Nederland                

Roy Vogelzang,
Account Manager BioHorizons Camlog Benelux BV
 

Donderdag 28 april
 

19.00 uur    
Ontvangst 
19.30 uur     
Opening (Laurens Wiggers & Roy Vogelzang)
19.45 uur    
Even een paar implantaatjes plaatsen (Lex Mosk)
21.00 uur    
Pauze
21.15 uur    
Juridische aspecten (Lex Mosk)
22.00 uur    
Afsluitende borrel
 

Lex Mosk houdt zich bezig met de orale implantologie. Een specialisatie die met technieken met botgrafts uit de crista iliaca, knie of schedeldak enorm is gegroeid. Sinuselevaties zijn al bijna een routinebehandeling, al of niet met botsubstituten, autoloog bot en PRF.

In zijn presentatie laat Lex behandelingen zien die met een goede – chirurgische én prothetische - planning en benadering uitstekend in de extramurale (en ook in de intramurale) omgeving kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast deelt hij een aantal interessante immediate casussen, die verder gaan dan een incisief die ontstekingsvrij verloren is gegaan. Bij complexe behandelingen is een adequate documentatie cruciaal. 

In zijn juridisch-tandheelkundige adviespraktijk, komt Lex regelmatig dossiers tegen waarin zeer summier is gedocumenteerd. Dat kan problematisch zijn als de behandeling tegenvalt. Dan volgt een dispuut en kan gebrekkige documentatie tegen u werken. Naast het klinische verhaal, geeft Lex u handvatten om u te behoeden voor vastbijtende patiënten en hun juridische adviseurs.
 

Lex Mosk, tandarts-implantoloog
Lex Mosk studeerde af als tandarts aan de RUG en was vervolgens verbonden als wetenschappelijk medewerker aan de Med. Hochschule Lübeck. Naast het werk in zijn praktijk in Schiedam werkte hij als wetenschappelijk medewerker aan de ACTA, afdeling implantologie, met als specialisatie implantologie met rehabilitatie. Sinds 2017 werkt Lex als implantoloog bij het Centrum Implantologie en Esthetische Tandheelkunde in Hengelo (CIET) en is hij gestopt bij zijn praktijk in Schiedam. 

Lex is NVOI-geaccrediteerd en geeft regelmatig lezingen. Lex is deeltijd docent aan de CEPID (particuliere opleiding implantologie). Samen met zijn vrouw, Carien Mosk, heeft Lex een juridisch-tandheelkundige adviespraktijk. Lex is lid van de Nederlandse Vereniging van Geneeskundig Adviseurs.

The speakers
Drs. Lex Mosk
Tandarts-Implantoloog NVOI