Masterclass Parodontale en Implantologische regeneratie - 's Hertogenbosch-Vught

De Masterclass Parodontale en Implantologische regeneratie met NovoMatrix™ biedt een overzicht van bestaande en nieuwe inzichten en behandelingen én zet het licht op de toekomstige ontwikkelingen. Deze Masterclass wordt speciaal georganiseerd voor tandarts-implantologen met interesse in regeneratiemogelijkheden en heeft een hoogwaardig educatief karakter.

Onderwerpen
 

Parodontologie principes van recessiebedekkingen, classificaties, indicatiestelling van recessiebedekkende chirurgie, (on-)mogelijkheden bij recessies, bindweefseltransplantaten vs. NovoMatrix en Alloderm. 
Implantologie guided bone regeneration technieken, socket preservation & grafting, ice cream cone technique, hard & soft tissue management rondom implantaten.


Programma 17 mei - Vught
 

18.00 uur    Ontvangst met soep en broodje
19.00 uur    Parodontale regeneratie - Marguaritha Stuffken, MSc.
20.00 uur    Pauze
20.30 uur    Implantologische regeneratie - Giles de Quincey, MSc.
21.30 uur    Vragen en discussie
Aansluitende borrel
 

Maak kennis met de sprekers
 

Marguaritha Stuffken studeerde in 2007 af aan het ACTA en deed vervolgens 2 jaar ervaring op in een algemene tandartsenpraktijk. Tussen 2009 en 2014 specialiseerde zij zich aan de New York University in Prothetische Tandheelkunde en in Parodontologie en Implantologie. Van 2014-2015 was ze docent bij de vakgroep parodontologie op het ACTA.

Marguaritha is erkend als parodontoloog door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) en als implantoloog door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Ze is Diplomate of theAmerican Board of Periodontology (AAP).

Marguaritha werkt sinds 2016 in de verwijspraktijk voor Tandheelkunde in Amsterdam als parodontoloog, implantoloog en prosthodontist. Daarnaast is ze als parodontoloog en implantoloog verbonden aan het Centrum Parodontologie Implantologie in Alkmaar.


Giles de Quincey haalde zijn tandartsdiploma in 1987 (KU Nijmegen). Hij volgde van 1988-1990 een post-graduate opleiding Parodontologie aan de University of Southern California in Los Angeles. In 1990 startte hij zijn verwijspraktijk voor Parodontologie en Implantologie in ‘s-Hertogenbosch.

In 1994 is Giles erkend als Diplomate of the American Academy of Periodontology, hij is lid geweest van het Consilium Parodontologicum (NVvP) en nu lid van de wetenschappelijke commissie van de NVvP. Van 1992-2017 was Giles docent, o.a. aan de EFP-erkende post-graduate opleiding voor Parodontologie, Nijmegen. Sinds 2017 is hij Assistant Clinical Professor in de EFP-erkende post-graduate opleiding Parodontologie aan de Universiteit van Bern, Zwitserland.

The speakers
Dr. Giles De Quincey
Dr. Marguaritha Stuffken