Studieclub Noord-Nederland

De Studieclub is speciaal voor tandarts-implantologen in Noord-Nederland en heeft een sterk educatief karakter, waarbij het ‘leren van elkaar’ centraal staat. De Studieclub wordt 2x per jaar georganiseerd en de deelname is gratis.

 

 Heeft u een interessante casus? Geweldig! Wanneer u deze wilt delen met collega’s neem dan vooral even vooraf contact op met de organisatie, dan kijken wij hoe de casus een plek in het programma kan krijgen.

Nely Berghuis
Voorzitster Studieclub Noord-Nederland

Eddy Bastiaannet
Account Manager BioHorizons Camlog Benelux B.V.


Dinsdag 5 april
 

18.30 uur   
Ontvangst met een soep en broodje
19.30 uur   
Tweedelige cantilever bruggen op een enkel implantaat in de zijdelingse delen. Een studie te gaan… (Charlotte Jensen-Louwerse)
19.50 uur    
Even een paar implantaatjes plaatsen (Lex Mosk)
20.30 uur    
Pauze
21.00 uur    
Juridische aspecten (Lex Mosk)
21.45 uur    
Afsluitende borrel 
 

Lex Mosk houdt zich bezig met de orale implantologie. Een specialisatie die met technieken met botgrafts uit de crista iliaca, knie of schedeldak enorm is gegroeid. Sinuselevaties zijn al bijna een routinebehandeling, al of niet met botsubstituten, autoloog bot en PRF.

In zijn presentatie laat Lex behandelingen zien die met een goede – chirurgische én prothetische - planning en benadering uitstekend in de extramurale (en ook in de intramurale) omgeving kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast deelt hij een aantal interessante immediate casussen, die verder gaan dan een incisief die ontstekingsvrij verloren is gegaan. Bij complexe behandelingen is een adequate documentatie cruciaal.

In zijn juridisch-tandheelkundige adviespraktijk, komt Lex regelmatig dossiers tegen waarin zeer summier is gedocumenteerd. Dat kan problematisch zijn als de behandeling tegenvalt. Dan volgt een dispuut en kan gebrekkige documentatie tegen u werken. Naast het klinische verhaal, geeft Lex u handvatten om u te behoeden voor vastbijtende patiënten en hun juridische adviseurs.

 

Charlotte Jensen-Louwerse rondde de opleiding Tandheelkunde aan de RUG in 2001 cum laude af. Op de afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen bekwaamde zij zich in de dento-alveolaire chirurgie. Sinds 2007 is zij verbonden aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorgkunde als tandarts-implantoloog, docent en onderzoeker. In 2017 promoveerde ze op het onderwerp ‘Dubbelzijdig vrij-eindigende frames op implantaten in de onderkaak’.

Momenteel werkt ze naast haar functies bij het UMCG als tandarts-implantoloog in praktijken in Loppersum en Groningen.

Lex Mosk studeerde af als tandarts aan de RUG en was vervolgens verbonden als wetenschappelijk medewerker aan de Med. Hochschule Lübeck. Naast het werk in zijn praktijk in Schiedam werkte hij als wetenschappelijk medewerker aan de ACTA, afdeling implantologie, met als specialisatie implantologie met rehabilitatie. Sinds 2017 werkt Lex als implantoloog bij het Centrum Implantologie en Esthetische Tandheelkunde in Hengelo (CIET) en is hij gestopt bij zijn praktijk in Schiedam. 

Lex is NVOI-geaccrediteerd en geeft regelmatig lezingen. Lex is deeltijd docent aan de CEPID (particuliere opleiding implantologie). Samen met zijn vrouw, Carien Mosk, heeft Lex een juridisch-tandheelkundige adviespraktijk. Lex is lid van de Nederlandse Vereniging van Geneeskundig Adviseurs.

The speakers
Dr. Charlotte Jensen-Louwerse
Tandarts-implantoloog
BioHorizons Camlog event speaker Drs. Lex Mosk
Drs. Lex Mosk
Tandarts-Implantoloog NVOI